Sisteme de protectie perimetrala

sisteme alarma antiefractie

Protectia perimetrala reprezinta, de fapt, o ramura a sistemelor antiefractie si se foloseste cu precadere la exterior, atunci cand se doreste monitorizarea si protejarea unei zone bine delimitate, precum un teren, o curte, zone din jurul unei cladiri, parcari auto, aeroporturi, vile, fabrici, depozite, spatii industrial, ferme, balti sau lacuri de pescuit, etc. De obicei, sistemele de protectie perimetrala securizeaza suprafete mari, deschise, si pot fi utilizate atat independent, cat si ca o completare a sistemelor antiefractie. De asemenea, pentru o eficienta maxima, sistemele de protectie perimetrala pot fi dublate de un sistem de supraveghere video.
In principal, un sistem de protectie perimetrala este format din detectori de miscare care delimiteaza o anumita zona, bariere cu infrarosu (IR) sau cu microunde si / sau cabluri senzoriale. Aceste componene pot fi utilizate individual sau impreuna si au capacitatea de a functiona la parametri normali chiar si in cele mai vitrege conditii meteo, de la temperaturi cu mult sub 0 grade Celsius si pana la +50.


Componente

-    centrale antiefractie
-    bariere (cu infrarosu, cu microunde)
-    detectori de miscare pentru exterior
-    cabluri senzoriale
-    surse, acumulatori etc
-    sisteme de avertizare acustica si optica (sirene)

Avantaje sisteme de protectie perimetrala

- infractorii sunt tinuti departe de cladiri, in afara curtilor
- daca se protejeaza suprafete intinse, personalul de paza nu trebuie sa fie foarte numerous, fapt ce duce la reducerea costurilor
- sunt protejate bunurile aflate in spatiu deschis