Sistem control acces si pontaj

sisteme alarma antiefractie


Controlul accesului
ajuta la managementul resurselor umane intr-o organizatie, permitand gestionarea automata a intrarilor si iesirilor oamenilor in/din anumite zone. Tocmai de aceea, sistemele de control al accesului reprezinta o metoda de securitate folosita, in special, de companii. Cu ajutorul acestui sistem se pot vizualiza in timp real intrarile, iesirile, se poate face in orice moment situaţia prezenţei personalului si totodata se pot defini zonele de acces pentru fiecare persoana si intervalele de timp in care aceasta are acces.

Dar restrictionarea accesului nu se rezuma doar la filtrarea persoanelor care intra intr-o cladire, ci poate fi aplicata la intrarea pe o proprietate sau chiar a unei singure incaperi. Controlul accesului se poate face prin montarea unei banale yale sau se poate recurge la metode mai costisitoare dar si mai eficiente, cu dispozitive electronice care folosesc carduri pentru acces. Daca ar fi sa descriem in termeni simplistici un sistem de control acces, am spune ca se reduce la cateva idei: cine are acces, unde are acces si cand are acces. De asemenea, sistemul poate declansa alarma atunci cand intrarea este fortata sau cand poarta de acces ramane deschisa mai mult timp decat prevede soft-ul.

Un sistem de control acces poate fi utilizat si pentru solutii de pontaj in cadrul companiilor, conducerea avand, astfel, detalii despre orele petrecute efectiv la job de fiecare dintre angajati.

Accesul controlat se realizeaza prin interconectarea unor componente electronice (cititoare, controller etc) si mecanice (turnicheti, broaste electromagnetice etc). Cu ajutorul elementelor electronice ale sistemului se face recunoasterea persoanei si validarea (sau nu) a accesului, iar componentele mecanice, comandate de cele electronice, permit accesul fizic.


componente

- centrala de control acces (sau controller)
- dispozitive cititoare (de cartele de proximitate, cititoare biometrice etc)
- legitimatii de acces (cartel de proximitate, tag-uri etc)
- butoane de urgenta (butoane de cerere iesire)
- butoane de deschidere
- elemente mecanice de blocare a accesului (turnicheti, electromagneti etc)
- amortizoare hidraulice
- sursa alimentare


avantaje

-    se obtine rapid si simplu autorizarea accesului
-    permite accesul doar al persoanelor autorizate si doar in anumite interval orare
-    ajuta la managementul exact al resurselor umane dintr-o organizatie
-    daca are integrat un sistem de pontaj, poate fi urmarita extrem de simplu situatia prezentelor oamenilor / angajatilor din zonele atfel delimitate
-    Sistemul poate functiona in retea sau independent (stand-alone)
-    Permite controlul asupra unor locatii aflate la distanta