Smart House

sisteme alarma antiefractie

O casa inteligenta este o casa automatizata si reprezinta o solutie moderna pentru nevoile de confort, functionalitate si siguranta ale omului secolului XXI.

O casa inteligenta (smart house) este controlata de un sistem ce monitorizeaza diverse aspecte ale vietii de zi cu zi. De exemplu, poti sti ce ai in frigider doar apasand un buton, apoi sistemul iti poate crea meniuri, iti poate recomanda variante sanatoase si chiar iti poate comanda diverse lucruri online.

Sistemele pentru o casa inteligenta se recomanda si se proiecteaza personalizat in functie de cerintele si nevoiele clientului. Avem asadar cateva tipuri, dupa vom detalia mai jos.

CONTROL ILUMINAT IN CASA INTELIGENTA

De exemplu, cu o tastatura de control iluminat prevazuta cu patru butoane de comanda si pozitionata pe un perete in dormitorul mare, poti:      
       - sa luminezi drumul spre baie sau bucatarie cu un buton
       - cu un altul poti modifica intensitatea luminii
       - sa stingi toate luminile din casa cu al treilea
       - sa stingi/aprinzi toate luminile camerei de la al patrulea.

Un sistem de control iluminat inteligent poate modifica intensitatea luminii sau o poate opri automat in cazul in care lumina naturala atinge un anumit prag.

CONTROL STORURI / JALUZELE IN CASA INTELIGENTA      

Folosind  avantajele unui sistem de control storuri, storurile sau draperiile pot fi  deschise si inchise automat, intr-un anumit moment, cum ar fi atunci cand casa ta ajunge la temperatura  dorita. In acest fel se economiseste energia consumata pentru incalzirea sau racirea acesteia.

CONTROL TEMPERATURA IN CASA INTELIGENTA

Controlul  temperaturii va ajuta sa gestionati sistemul de incalzire si cel de racire cu un confort crescut si eficienta in consum. Sistemul de control permite programarea termostatelor pentru a stabili automat temperatura in casa sau in fiecare camera individual pentru confortul dumneavoastra.

CONTROL SECURITATE IN CASA INTELIGENTA

Sistemul automatizat de casa inteligenta a realizat progrese mari in aria sistemelor de securitate.Integrarea securitatii in sistemul de casa inteligenta iti permite sa afli in timp real si sa fii anuntat daca senzorii de gaz, inundatie sau fum au detectat o problema.

CONTROL AUDIO/VIDEO IN CASA INTELIGENTA

Cu un sistem audio multiroom, puteti sa ascultati muzica preferata in orice spatiu din casa,separat in fiecare camera sau in toata casa, in acelasi timp. Ce este interesant este ca, orice sursa de semnal poate fi conectata: un CD player, DVD, radio, MP3 player, iPOD sau orice altceva la care va puteti gandi. Singurul element vizibil este display-ul care va permite controlul complet in casa dumneavoastra.

CONTROLUL SI INTEGRAREA ALTOR SISTEME IN CASA INTELIGENTA

Sistemul de casa inteligenta permite controlul centralizat al altor sisteme automatizate :                                         
        - Sistemul de Automatizare al Portilor
        - Sistemul de Irigare al gazonului
        - Accesul vizitatorilor prin intermediul Sistemelor de Interfonie / VideoInterfonie
        - Sistemul de Acoperire(Prelata) al piscinei
        - Alte sisteme sau echipamente de uz casnic